No products in the cart.
Keer terug naar de winkelGratis thuisbezorgd vanaf €80
No products in the cart.
Keer terug naar de winkelGratis thuisbezorgd vanaf €80
Amarula is een Zuid-Afrikaanse likeur op basis van de marulavrucht. Deze verfijnde drank bevat 17% alcohol en heeft een fruitige karamelsmaak.
Je kan Amarula vergelijken met Baileys, maar dan nog lekkerder :-).
Deze likeur is gemaakt van de vrucht van de marulaboom. Na het verzamelen van de rijpe marulavruchten, worden de stenen verwijderd en het vruchtvlees gescheiden. Deze wordt dan gefermenteerd vergelijkbaar met technieken gebruikt in de wijnbouw. Na die fermentatie rijpt de ‘marulawijn’ nog twee jaar op Franse eiken vaten. De ‘marulawijn’ wordt dan gedistilleerd en verwerkt tot likeur.
Amarula is een heerlijke drank om zuiver te genieten. Je kan de likeur het best serveren on the rocks met ijsblokjes.
Amarula wordt ook gemengd met Kahlua, melk of koffie. Onze favoriet is met echte chocolademelk… Overheerlijk!
Een minder traditioneel recept is deze Marula-Lychee Cocktail. Een toppertje voor de fijnproever. Ingrediënten
45ml Amarula Cream
15ml Citrusvodka
75ml Lycheesap
25ml Robijnrood grapefruit sap
Lychee fruit voor garnituur
Combineer alle ingrediënten in een shaker. Schud krachtig en giet het resultaat in je glas. Je werkt af met ijsblokjes en garnituren met lychee.
Amarula wordt gemaakt in Phalaborwa, een stad aan de rand van het bekende safaripark Kruger National Parc. De likeur werd voor het eerst verkocht in september 1989.
De vruchten komen van de marulaboom of olifantenboom met de wetenschappelijke naam Sclerocarrya Birrea. De bijzondere boom groeit enkel in sub-equatoriaal Afrika. Meer bepaald in Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Swaziland en Namibië. Marulabomen zijn beschermd door Zuid-Afrikaanse wetgeving.
Symbool voor de drank staat de olifant, gezien ze verzot zijn op de vruchten van de marulaboom. Af en toe duikt er berichtgeving op over dronken olifanten. Zij zouden overrijpe gefermenteerde marulavruchten lusten.
Toch bestaat er discussie bij wetenschappers over olifanten die dronken worden. Door hun grote lichaamsgewicht zouden ze immers gigantische hoeveelheden marulavruchten moeten eten. Dat sommige olifanten zich vreemd gedragen zou een andere reden kunnen hebben.
De marulavrucht zou de eigenschappen vertonen van een afrodisiacum. In Swaziland stelt men dat de vrucht bestemd is voor koningen. De Swazi houden in februari hun jaarlijks ‘Marula Festival’, waar de koning van Swaziland altijd present tekent.
Het bedrijf Amarula zet zich op verschillende manieren in voor bescherming van de Afrikaanse olifant. Ze doet o.a. inspanningen om de illegale ivoorhandel aan banden te leggen.